
Jag har alltid haft en snabb förbränning och har kunnat äta (och äter) rätt stora mängder mat utan att gå upp i vikt. Men jag har också alltid haft problem med blodsockersvängningar fast jag ätit bra mat utan så mycket socker i. Jo, jag vet det kan verka som ett lyxproblem när man måste kämpa med kilona. Men kallsvett, svimningskänslor och flimmer för ögonen när man inte får mat endast tre timmar efter man ätit är inte heller så kul. Kolhydraterna har ju stått i fokus sista tiden. Nya rön säger att vi ska dra ner på dem och ska vi äta kolhydrater ska de vara långa ex osötade fullkornsprodukter (livsmedelsverket ändrar dock inte sina rekommendationer förrän man har större vetenskapligt underlag men det är ju så de jobbar). Men man kan ju också prova sig fram lite tänker jag medan forskare argumenterar och gör studier. Har alltså provat att under ca 2½ månad dra ner en del på kolhydraterna, ökat på fettet en del och också ökat på proteinintaget lite grann. Knaprar mycket solrosfrön, sesamfrön och pumpakärnor och mandlar. Häller på extra olja eller smör på det mesta av maten. Äter mindre portioner ris, pasta och ganska lite bröd. Skillnaden blev större än jag väntat. Mår mycket bättre. Inga blodsockerfall, samma vikt, mer energi, inget sötsug alls nästan och bättre hy som inte är så torr.
Vill du veta mer om lågkolhydratkost läs här >>
Mer om fettets betydelse hittar du här>>
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar