Försöker laga och äta mat med så lite tillsatser som möjligt. Såklart vill man ju att barnen, som växer så det knakar, ska få göra det på så naturligt bränsle som det går. Detta gäller även guldkanten dvs fredags- och lördagsmys. Försöker byta ut chips och blandgodis mot lite nyttigare alternativ. Men man går på slak lina här! Blir man för entusiastisk och barnen uppfattar att där finns någon hälsosam baktanke blir det tvärstopp direkt. Tre gulliga normaltrevliga barn kan på en tiondels sekund förvandlas till tjatiga envisa åsnor som bara vill ha lila gelégodis och sockersliskig läsk. Men jag fick en suverän kokbok för ett tag sen. Monika Ahlbergs ”Min mat”. Förutom alla de vackra bilderna som man skulle kunna äta i sig så hittade jag ett suveränt recept på egen glass. Hjälp, vad god den var! Krämig, gräddig (mäktig!!) smarrig glass. Smälte lite mörk choklad blandade med lite vispgrädde och ringlade över. Gott, gott! Glassen fick klart godkänt av yngsta dottern. ” Me gass mamma!!! Här kommer receptet:
Hemlagad glass
4 äggulor
¾ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
Rör ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Snitta vaniljstången och gröp ur de små fröna. Lägg i en skål och tillsätt grädden. Vispa ganska hårt. Tillsätt äggsmeten till gräddsmeten. Blanda väl. Häll upp glassmeten i en plastskål. Ställ den i frysen minst 5 timmar. Rör gärna om så ofta som möjligt under tiden. Ta ut glassen en halvtimme innan den skall serveras.
fredag 2 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar