fredag 20 november 2009

God gryta med julesmak


Nu börjar det dra ihop sig ännu lite mer för pyssel och planering och annat smått och gott som brukar höra julen till. Jag bakar i princip aldrig mer än inför jul (mina pepparkakor och lussekatter är supergoda om jag får säga det själv och det får jag!). Har länge tänkt försöka mig på något gott surdegsbröd men har inget bra recept så det får nog vänta ett tag till. Vill man ändå ha lite julsmak redan nu prova den här ljuvliga fiskgrytan med god smak av saffran och smarriga grönsaker. Den äter vi i stugan ikväll, efter en avkopplande promenad till sjön och med en mysig brasa som värmer gott i vinterrusket. En sak till förresten. Nu erbjuder jag individuell hälsorådgivning direkt via min web. Gå gärna in och kika! Skön helg!

Fiskgryta med saffran

450 g fiskfilé
4 sharlottenlökar
½ squash
½ aubergine
2-3 tsk torkad dragon
1 fiskbuljongtärning
1 pkt saffran
2-3 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl créme fraïche
1 tomat
½ morot
3 stjälkar blekselleri
1 näve räkor ev några musslor
salt o peppar

Hacka löken och fräs den med saffran. Rör ned mjöl och vatten och klicka i créme fraichen. Koka upp. Lägg i buljongen plus de hackade grönsakerna. Låt koka ca 10 min eller tills grönsakerna är halvmjuka. Krydda. Lägg i fisken skuren i tärningar eller bitar plus tomaten skuren i klyftor. Låt puttra tills fisken är klar. Lägg sist i räkor och musslor innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar