Igår skrev jag lite om frukost så idag tänkte jag raskt gå vidare till den viktiga lunchen! Beroende på hur man jobbar, studerar,är hemma eller hur nu ens tillvaro ser ut så får man fixa med lunchen på ett sätt som passar det. Igår la jag ut recept på omelett till frukostförslag. Stora fördelen med omelett är att den går att variera i det oändliga och passar lika bra som frukost, lunch eller kvällsmat. Men omelett är godast om man äter den direkt efter tillagningen och många har varken tid eller möjlighet att stå och knäcka ägg och steka omelett på sina luncher. Upplägget på lunchen styr såklart välmåendet på eftermiddagen. En lunch med mycket kolhydrater som ex pasta tenderar att göra oss trötta och sega på eftermiddagen så försök dra ner lite på kolhydraterna även i detta målet. Jag är otroligt förtjust i tonfisk och tycker att man kan stoppa ner det i det mesta som går att tugga. Exempelvis kan man blanda keso, tonfisk, hackad gurka, tomat, ev lite riven vitkål, kapris och en skvätt olivolja till en god och mättande lunchröra. En annan god lunch är grekiskinfluerade köttbullar i tomatsås med fullkornsris eller potatis och coleslaw till. Gott och mättande! Receptet kommer här!
Köttbullar i tomatsås
400 g blandfärs eller lammfärs
rosmarin
fetaost
krossade tomater
oregano el. pizzakrydda
lök
vitlök
salt o peppar
Hacka löken och bryn den i lite olivolja. Häll på de krossade tomaterna 2-3 burkar, krydda och låt sjuda. Blanda i lite ströbröd, mjölk och ev. ett ägg i köttfärsen. Blanda i rosmarin (stöt i mortel) och smula i fetaosten. Gör ganska stora köttbullar. Lägg ner de i tomatsåsen och låt de koka färdigt 10-15 minuter. Servera med ris eller pressad potatis och lite coleslaw.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar